Inleiding

De Bach Bloesem-natuurgeneeswijze is rond 1930 ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Hij was arts, bacterioloog en homeopaat. Hij ontdekte dat negatieve gemoedsstemmingen een centrale rol spelen bij het ontstaan van ziekte. Het was zijn wens een zuivere geneeswijze te ontwikkelen die eevoudig, goedkoop en voor iedereen toegankelijk zou zijn. Een geneeswijze die niet de symptomen maar de oorzaak van ziekte behandelt. Een belangrijke uitspraak van Dr. Bach was:
” Behandel de mens en niet zijn ziekte.”

Bach Bloesem Remedies zijn tincturen gemaakt van wilde bloemen of bloesems van bomen en struiken.
Er zijn 38 Bach Bloesems, elk met een eigen levenskracht om een bepaalde gemoedsgesteldheid te behandelen.
Daarnaast is er de Rescue remedie, een samenstelling van 5 Bloesem Remedies, voor eerste hulp in noodsituaties en de Rescue crème, die 6 Bloesem Remedies bevat.
De Bach Remedies zijn druppeltjes die ingenomen kunnnen worden. Afhankelijk van de gevoelens en stemmingen kunnen verschillende Bach Bloesem Remedies met elkaar gecombineerd worden in een mengflesje. Het is een erkend geregistreerd natuurgeneesmiddel. Het gebruik van Bach Bloesem Remedies is volkomen veilig. Ze hebben geen ongewenste bijwerkingen en werken niet verslavend. Ze hebben geen negatieve invloed op andere medicijnen of therapieën, maar kunnen deze juist positief beïnvloeden.

Zelf leren Omgaan met Bach bloesem Remedies

Het is niet zo moeilijk om zelf te leren omgaan met de Bach Boesem Remedies. Ze zijn in principe voor zelfhulp ontwikkeld. Het lezen van de algemene Bach Bloesem folder, een boek over Bach Bloesem Remedies of het volgen van een 2-daagse basis cursus, kan u een eind op weg helpen.

Daarnaast is het mogelijk om, door de Dr. Edward Bach Foundation. erkende Bach Cursussen te volgen.
In samenwerking met het Internationaal Bach Opleidingscentrum, geeft Micheline Bertrams vanuit Vision erkende Bachcursussen. ( zie bij erkende Bach cursussen )

Zie ook Internationaal Bach Opleidingscentrum Benelux: tel. 0431-462121 http://www.bachrescue.nl/con_erkende_opleidingen.asp