De cursussen die er zijn

Het Bach Internationaal Educaton Programme. 

Om zelf te leren werken met de Bach Bloesem Remedies bestaan er erkende cursussen, die deel uitmaken van het Bach Internationaal Educaton Programme, dat wereldwijd wordt opgezet door Bach Flower Remedies en erkend is door de Dr. Edward Bach Foundation Engeland.

Vanaf 1998 is Micheline Bertrams als docent/trainer verbonden geweest aan het Internationaal Bach Bloesem Opleidingscentrum en heeft de niveau 1, de niveau 2 cursus en de niveau 3 consulententraining gegeven.

In samenwerking met het Internationaal Bach Opleidingscentrum, organiseert Vision de erkende niveau 1, niveau 2 cursussen, de gecombineerde niveau 1 en 2 cursus en de niveau 3 consulententraining.

Niveau 1 cursus   € 225,-

Dit is een basiscursus bedoeld als een eerste kennismaking met de Bach Bloesem Remedies. Er wordt een basis gelegd om zelf met de Remedies te kunnen werken, voor jezelf en je naaste omgeving.

Aan bod komen
• De achtergrond van de Bach Bloesem Remedies, uitgangspunten, filosofie en geschiedenis.
• De werking van de Bach Bloesems en hoe je ze kunt gebruiken in het dagelijks leven.
• Een uitleg van alle 38 Bach Bloesem Remedies en de Rescue Remedie.

Er zal met praktijkvoorbeelden worden gewerkt en er is gelegenheid om de Bach Bloesems zelf te gebruiken en te ervaren.

Niveau 2 cursus  € 230,-

Deze verdiepingscursus is een praktische, interactieve cursus gericht op het verhogen van het persoonlijke bewustzijn en een dieper begrip van de Bach Bloesem Remedies. Er zal gewerkt worden met allerlei praktische oefeningen en er kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Aan bod komen
• De subtiele verschillen tussen de remedies.
• Het verschil tussen karakterremedies en stemmingsremedies.
• Het kiezen van Bach Remedies voor jezelf en anderen.
• Een verdieping van de filosofie van Dr. Bach.

Beide cursussen omvatten 2 hele dagen of 5 ochtenden.

Als service is het als cursist mogelijk om tijdens de cursus een Bach set, mengflesjes en ander studie materiaal met korting, tegen contante betaling te kopen.
( het zijn de afgeronde inkoopsprijzen voor de detailhandel )

Niveau 3 Consulententraining € 995,-

Niveau 3 is er op gericht de Bach remedies in de professionele praktijk toe te passen en daarnaast geschikt als verdere verdieping van het werken met de Bach Remedies. Centraal in de training staat de rol als consulent en alles wat daarmee samenhangt. De training is erop gericht de communicatieve vaardigheden en persoonlijk bewustzijn te vergroten en wordt afgesloten met een test waarin kennis, inzicht en vaardigheden worden getoetst.

Deze interne training omvat 4 dagen, een terugkomdag en een individueel vervolgtraject met werkstukken en praktijkverslagen die thuis gemaakt worden, De afronding van niveau 3 neemt 9 maanden tot een jaar in beslag.